ponedeljek, 1. november 2010

Pohod na Donačko goro - 884m

31.oktober 2010 zjutraj se odpravim proti Donački gori iz smeri Maribora proti Ptuju po avtocesti do Podlehnika,kjer zavijem v smer Žetale.Od koder nadaljujem po cesti smer sv.Jurij pod Donačko goro namreč za izhodiščno točko sem si izbral Rudi-jev dom(planinski dom pod Donačko goro).Tja prispem okrog 9.ure....priprave na pohod,oprema,preobuvanje.....in na pot.Sam pohod traja nekje 45 min lahkotna gozdna pot,ki se vzpenja proti vrhu v ključih....jaz sicer porabil malo več zaradi vmesnih ustavljan za fotografiranje in občudovanje jesensko obarvane narave.....na spodnjih fotkah je nekaj utrinkov z pohoda.
Podroben opis poti iz še drugih smeri za vzpon najdete na www.hribi.net.
Donačka gora-884m.....
.....začetek poti.....
....kar nekaj skal ob poti....in prepadi tudi so.....
.....narava umetnik.....
.....proti vrhu.....
......na vrhu....v kapelici na drugi strani je tudi vpisna knjiga in žig, ki je tudi na vzhodnem vrhu(1m nižji)žig je pod skalo(glej fotko v nadaljevanju).....
.....razgled z vrha v smeri Boč(978m).....
.....daleč spodaj Rudi-jev dom......
.....po krajšem postanku se odpravim preko grebena na vzhodni vrh,pazljivo zaradi debele plasti odpadlega listja zelo drsi....
.....žig na vzhodnem vrhu(883m).....
.....preko hribov je pa že Shengen-meja z Hrvaško.....
....razgled na Haloze in dravsko polje....pogled seže vse do Maribora in še dlje......po krajšem postanku pa se vrnem nazaj v obratni smeri na izhodiščno točko v dolino.
Z Donačko goro sem tudi uradno zaključil letošnje pohode v hribe,čez zimo pa kakšne druge zanimivosti ali kar je pač v zvezi z fotografijo....v naslednjem letu pa znova v osvajanje naših lepih vrhov,čakajo kar precej zahtevni vrhovi upam da bo tudi vreme tako kot mora bit.