sobota, 11. marec 2017

Pomladno zimska Menina planina

Napovedano je lepo vreme in ravno prav za kakšen daljši pohod.Odločam se med Veliko planino da potegnem eno novo špuro-pot kjer še nisem šel ali pa grem že po poznani na Menino planino.Napoved da bo tudi nekaj vetra in s ta prvo imam še druge načrte zato se raje odločim za Menino planino.

Čeravno sem se zjutraj malo obiral sem bil na izhodišču že ob osmi uri kar je čisto dovolj za takšno turo.Na izhodišču v kraju Golice ob bencinski črpalki kar prijetno sončno pomladno jutro.

Obiram korake po cesti do naselja višje po že poznani poti ki je markirana.Vse je isto kot lansko leto februarja ko sem se potikal v teh krajih.

Hoja v gozdu je prijetna ob poti me "pozdravijo" telohi ki so že pokukali na plano saj bo kmalu tudi koledarsko že kanec zime.
Na cca 1170m me pričakajo prve zaplate snega in vedno višje je bolj očitno da je še v hribih zima.Od 1300m pa tudi nekaj centimetrov novega snega ki je prekril uhojeno pot proti Vivodniku.
Če poznaš pot itak problema ni če pa si nov v teh koncih je pa bolj težko.

Pogled vnačinu PhotoSphere (klik)

Na ovršnem delu pa me pričakajo smreke ovite v ivje kar še daje dodaten lep pogled.Čaka me še nekaj sto metrov hoje ko stopim na ovršni del.Piha rahel severnik malo se že udira v globok sneg.

Po nekaj minutah stopim na vrh kot zgleda sem danes edini saj ni drugih sledi.Malo fotografiranja in povzpnem se še na razgledni stolp.Pogled na zasnežene vrhove osrednjih Kamniško Savinjskih Alp je zelo lep.Na levi strani pa se kaže Očak Triglav.

Sestopim z stolpa povzpnem se še na sosednji manjši vrh za ogled panorame potem pa v za veterje kjer si vzamem čas za okrepčilo kjer je bilo kar prijetno na sončku.

Na izhodišče se vrnem po isti poti hodim zelo počasi tako da na začetek poti pridem okrog 16.ure.Bil je zelo lep celodnevni pohod kamor vedno rad grem pa čeravno večina poti vodi po gozdu.


....na začetku poti.....


....ob poti me "pozdravijo" telohi.....


.....v nižinah pomlad v hribih zima....


....pobelkane smreke...........za mano ostajajo le sledi....


....kmalu bo vrh.....


....po "zabrisani" poti.....


....."počukrano"...,


.....utrinek....


....malo pod vrhom....


......danes edini obiskovalec.....


....po razglede na stolp.....


....pogled na osrednje Kamniško Savinjske vrhove....


......Grintovec in ostala "družba"....


....Očak Triglav.....


...z vrha še na sosednjo vzpetino....


.....Ojstrica....


....ta desna mi večkrat ne da miru dokler ne....


....v za veterje na južno potem pa počasi na začetek....

Video film o opravljenem pohoduPa vsem varen korak v hribih in gorah.