nedelja, 11. marec 2018

Ko zima odhaja Stolpnik 1012 m marec 2018

Mraz je popustil sneg v naglici kopni v nižinah a v višjih hribih pa ga je še kar veliko.Za tokratni pohod si izberem Konjiško goro in njen najvišji vrh Stolpnik 1012m.Kot kondicijsko turo ki jo bom na hitro opravil saj me popoldan še doma čakajo obveznosti.

Pot se začne v Slovenskih Konjicah in traja cca dve uri v optimalnih pogojih tokrat pa je bilo drugače.V začetnem delu sem ga ubral kar mimo pokopališča po cesti pod gradom do mesta kjer cesto preči označena pohodniška pot ki jo imenujejo tudi "Zmajčkova pot".

V začetnem delu precej blatno in razmočen teren višje pa je bilo kar luštno dokler nisem prišel na višino 700 m in debelejša snežna odeja ki se še ni tako udiralo višje pa tudi bolj debela in tudi zrak že ogret sneg pa se pošteno omehča.Tako je bilo kar muka nadaljevanje poti vse do vrha.Še dobro da sem imel tudi gamaše zraven.

Na vrhu je pošteno pihal južni veter zato se na razgledni stolp nisem podal le krajše okrepčilo sem si privoščil potem pa nazaj na izhodišče v Slovenske Konjice.Če odmislim mestoma globoko udiranje čez kolena je bilo kar prijetno opraviti to pot pa čeravno že večkrat je vsako krat drugače.


....mimo pokopališča kar po cesti do mesta kjer....


...pogled na Slovenske Konjice....


...kjer pohodniška pot preči cesto se zagrizem v breg....


...vsaj blatno ni....


...in spet razgled....


...proti vrhu...tu pa se je začel najtežji del....


...ko ni ravno sprehod....


...grofov Štant...


....še malo....


....končno na cilju....Stolpnik 1012 m....


.....razgledni stolp ki nudi lep razgled....v močnem vetru pa ni ravno prijetno na vrhu....


...po opravljeni turi spet na izhodišču.

Krajši video potopis o opravljeni poti.



Pa vsem varen korak v hribih in gorah.