nedelja, 15. februar 2015

Po Zmajčkovi poti na Stolpnik 1012m

Dovolj je mesec "zimskega spanja" lenarjenja in počitka.Sobota 14.februar na Valentinovo se odpravim na pohod.Za cilj izberem Stolpnik 1012m najvišji vrh Konjiške gore.
Izhodišče Slovenske Konjice v bližini cerkve Sv Jurij.Že večkrat sem tukaj hodil tako da mi je vse poznano.Vendar tokrat grem po Zmajčkovi poti ki je za odtenek drugačna od že poznane.Po tej še nisem šel.

Podroben opis poti je na hribi net (klik).


.....po Zmajčkovi poti...


....3D izris prehojene poti na podlagi GPS podatkov...


...na začetku pogled na Slovenske Konjice...


....meglen dan....ne bo razgledov a vse eno lepo...

Popelje me mimo potoka Gospodična preko katerega je narejen ličen lesen most.Pod njem je ob večjem vodotoku lep slap.Glej VIDEO (klik).


...potok Gospodična...


...lesen most...


.....


....ostanki Konjiškega gradu...

Pot me vodi vedno višje blatna,poledenela,sneg ki pa ga ni veliko.Z ozke poti stopim na cesto po kateri do križišča poti Grofov štant kjer srečam pohodnika ki me sprašuje za smer proti vrhu.Drugače pa večino ture sam.


....poledenela,blatna pot....


....moj cilj se že vidi....Stolpnik 1012m...


....meglen pogled....


....Jelenov vrh-924m...


....križišče poti Grofov štant....

Do vrha je še cca 30 minut,rahlo naleteva sneg višje pa tudi megleno tako da razgledov danes ne bo.Pa kaj ravno tako je super.


...proti vrhu...


......


....

Kmalu sem na vrhu kjer sta dve manjši hišici in 25 metrov visok razgledni stolp ki ponudi lepe razglede čez vrhove dreves v daljave.....vrh...


....razgledni stolp...


...po razglede 25 metrov visoko....danes pa ne....


....ena osebna....

Sledi počitek za okrepčilo po tem ritualu pa po žig ki se nahaja na prvi ploščadi na stolpu,višje pa itak nima smisla saj je megleno.


...v smer izhodišča....Slovenske Konjice....

Sklenem da se vrnem na izhodišče.Na razpotju Grofov štant zavijem v smer jug kjer me pot vodi preko Kamne gore z pogledom proti hribom na južni strani.


....po poti preko Kamne gore....do...


....razpotja Trije križi....

Na razpotju pri Treh križih pa zavijem v smer Slovenske Konjice.Spuščam se počasnega koraka saj se mi nikamor ne mudi.Preden se pot dokončno spusti se ob poti odpre pogled na ruševine Konjiškega gradu.


.....ostanki Konjiškega gradu....

Na izhodišče se vrnem po cca 4 urah kot prerojen,uničil sem slabo karmo pa čeravno kratka tura je pa bila vse eno odlična.

GPS sled prehojene poti (klik za ogled).


Video film prehojene poti.Pa vsem varen korak v hribih in gorah.