nedelja, 26. april 2020

Teden po karanteni in domače potepanje

Pa je prvi delovni teden po karanteni za mano.Da bi lahko napisal kakšno hribovsko dogodivščino za enkrat še ne saj prepoved prehajanja v drugo občino še velja za rekreativne in športne dejavnosti,razen če delaš.
Delo je itak ostalo delo kar pa je drugače je to da je potrebno upoštevati trenutno situacijo to je nositi zaščitno masko in upoštevati distanco.

Ta teden sem bil službeno kar dvakrat v smeri Ljubljane.Se pa pozna da je polovica ljudi še doma avtocesta je skoraj prazna le tovorni promet poteka nemoteno in tisti ki delamo.
Vreme je bilo fantastično ter pogled na hribe kar mamljiv a kaj ko ni dovoljeno.Zato je boljše delati da ne razmišljaš o tem.

Sem pa izkoristil ta konec tedna in se podal na krajši sprehod v svoji okolici.Tudi za prvo majske praznike ki prihajajo če bi vreme služilo ne bo možno kam drugam na višje hribe.Takrat bom izkoristil prosti čas in opravil malo daljši pohod v domači okolici.

Višji hribi in gore bodo že počakali na primeren čas.


....ulice so še vedno skoraj prazne.....


.....službeno na poti v smeri Ljubljane....avtocesta skoraj prazna....


...drugače je predvsem to da je potrebno nosit zaščitno masko ter upoštevati še vse ostalo kar pa smo se nekateri že navadili....


...Darsovci pa so izkoristili ta čas za obnovo cestišč na avtocesti ker ni veliko prometa....


...in domači krajši pohod v svoji bližnji okolici....


...v tako lepem vremenu je to fantastično it malo v naravo naokoli....


...morje lučk....


...na razgledni točki....


.........


.....do stare domačije...


...Perniško jezero....

Hribi in gore bodo počakale.