ponedeljek, 23. februar 2015

Pohorje in Zlata lisica

Pohorje mi je najbližji višji hrib zato se nanj večkrat povzpnem ko je drugod slabše vreme.Za ohranjanje kondicije ali pa iz čistega firbca če je kaj novega.Če ga poznaš ti ponuja kar lepe strmine za priprave na bolj zahtevne vzpone.Tudi to soboto 21.februarja sem se odločil za kratko turo pa še dobro sem bil razpoložen saj sem bil čez teden v tujini v Avstriji tako da me gneča ljudi ne moti in lepo vreme popolna kombinacija za pohod.Dogajala pa se je tudi Zlata lisica že 51.po vrsti zato tudi z javnim potniškim prevozom do izhodišča.

V breg se tokrat za razliko poženem kar po cesti ki se prične na desni strani spodnje postaje vzpenjače.Višje je bila zelo poledenela nadenem pohodniške derezice in lepo nadaljujem.Iz gozda stopim na smučišče prehitim nekaj vzpenjajočih ki se mučijo brez opreme po poledenelem terenu.Hitro sem pri adrenalinskem parku kjer se obrnem v desno in ob progi navzgor.Tu je že vse nared za veleslalom.Do štartnega mesta kjer se ustavim.Opazujem dogajanje med prvim tekom priprave tekmovalk in njihovih trenerjev ter ostalega osebja.


.....proti vrhu...


....ob progi do štartnega mesta....

Ko je konec prve jakostne skupine tekmovalk nadaljujem z pohodom proti vrhu Mariborskega Pohorja-Cigelnice-1147m ali Mariborski razglednik-stolp.Vreme je res čudovito kjer ni vetra kar precej toplo zato koraki hitro tečejo presenečen sam nad sabo kakšen tempo včasih nisem tako zagnan.


....koča Luka malo višje od štartnega mesta....


....ob smučišču ki je odprto za smučarje...


....zgornja postaja vzpenjače Bolfenk ali Bellvue kakor hočete...


....proti stolpu....


....Cigelnica-1147m ali Mariborski razglednik....

Sledi krajši počitek in okrepčilo iz nahrbtnika potem pa po razglede na stolp.


....panorama razgleda ki je bil kar lep....občasno močni sunki vetra zato se nisem dolgo zadrževal na stolpu.......še ena osebna in nazaj po isti poti....


....cerkvica Sv Bolfenk....

Ker pa imam še nekaj časa si privoščim kuhančka potem pa spust do štartnega mesta kjer si bom ogledal drugi tek.


....čakanje in priprave...


....priprave najboljših....


...še malo pa bo znano katera je najhitrejša...


....ko je znana zmagovalka in tekmovanje je zaključeno pripravljalci že začnejo z podiranjem proge in priprave na nedeljski slalom....


....počasi proti izhodišču....

In spet v obratnem vrstnem redu javni potniški prevoz kjer je bilo malce gneče ampak se da vzdržat do mestnega središča kjer me je čakal moj osebni prevoz.Popoldanski spanec je pa kar fajn prijal.

Za razliko je nastala ta objava občasno ne pišem o običajnih vzponih na Pohorje ki jih je čez leto kar precej.Ker pa je tokrat se dogajala Zlata lisica ki so jo Mariborčani in okoličani že pogrešali saj smo vsi ponosni na to prireditev ki ponese ime Maribor-Pohorje in Slovenija v svet.

Video utrinki pohoda in Zlata lisica
Pa vsem varen korak v hribih in gorah.