sreda, 14. september 2016

Dopustniška potepanja-Krofička 2083m

Dopustniški dnevi tečejo bolj pozno pa vendar.Dilema kam bi se podal vremenska napoved pravi možne so popoldanske plohe,nevihte pa manj verjetne a kdo bi vedel.
Odločitev se je nagibala na več poti.Med vožnjo v zgodnjih jutranjih urah pade da grem v Logarsko dolino in na Krofičko za dodatek pa še podaljšanje če bo možno.


....Logarska dolina v zelo zgodnjih jutranjih urah.....


....grem na Krofičko....najprej do Klemenče jame.....

V obiranju korakov proti Klemenči jami mi po glavi roji da bo le še prišel tudi dodatek.Lepo jutro vrhovi preko doline so brez oblakov nebo kot pometeno.Prvi sončni žarki osvetljujejo vrhove,lepo je.


...prvi sončni žarki....

Korake obiram sam parkirišče na izhodišču je bilo skoraj prazno.


....lepo je ko duša kar zaigra.....

Pri koči sem hitro obrnem v smer Krofička-Strelovec.Višje pade odločitev grem najprej na Krofičko potem pa še morda podaljšek-kakšno prečenje grebena.


....vse mirno in tiho....


....Ojstrica in Škarje v kompletu....


...Ojstrica in Krofička mečeta svojo senco na dolino.....


....utrinek z poti.....


....predvrh Krofičke....


....še malo pa bo....


....pogled nazaj....

Na željeni cilj sem prilezel v podanem času morda malo prej.Sam nikjer nikogar.


....na vrhu....

Razgled je lep.Oblaki tam preko Robanovega kota nad Velikim vrhom pa že rastejo.Če so bili prej še načrti o razširjeni turi v igri sedaj ni več tako.Torej napoved le drži.Odločitve o nadaljevanju,tvegam da me slučajno ujame ploha ali celo nevihta na zahtevnem grebenu.Zakaj bi tvegal je toliko vredno ni ne ?!

Ostanem še malo na vrhu tudi to bo lepo.Oblaki pa res rastejo in so zelo temni z Ojstrice se zasliši vrisk nekdo je ravnokar stopil na vrh.


....temni oblaki tam preko....sprememba načrta....


...soseda Ojstrica....


....tam preko doline pa ostali Grintovci....


...pogled v Robanov kot....


....ta bo pa počakal do naslednjič....

Lastovk je ogromno toliko še jih nisem videl vsaj v gorah ne do sedaj neverjeten pojav kot roj čebel me preletavajo kot nore.


....lastovk kot roj čebel....

Počasnega korak sestopim po smeri prihoda med tem se še večkrat ustavim.


...panoram ob sestopu....


.....ob postanku pri koči....pa vse eno je bilo lepo....

Tudi pri koči ki je še odprta letos do 15.9.( v nadaljevanju ob sobotah in nedeljah) sledi malo daljši postanek.Res da plohe ali nevihte ni bilo vsaj do poznega popoldneva.Malo mi je sicer žal da nisem razširil ture še na greben a bo že počakal.

Na vrsti bo ob priliki še letos ali pa v naslednjem letu.Na koncu pa res lahko uporabim stavek "Gora ne razočara nikoli le vreme je tisto ki lahko razočara".

Pa vsem varen korak v hribih in gorah.