torek, 03. julij 2018

Grintovec in Kalška gora

Pravijo da bo vreme stabilno no pa gremo v akcijo.Plan sprejet nahrbtnik pripravljen pa vendar malo skeptik spet tam na spletni strani ARSO oblaki narisani za KSA pa tudi na drugih straneh pa mogoče ne bo si mislim.

Plan je bil da grem na Grintovec čez Dolge stene kar že lep čas nisem šel nazadnje 2015.Zgodaj zjutraj ob 4.prispem v Kamniško Bistrico.Cesta do Žagane peči je super včasih je blo še slabše.Malo še počakam saj so mi doma rekli kam rineš tako zgodaj saj pa bo lepo celi dan pa mogoče bi moral poslušat.

Pa res bilo je oblačno zavlečeno megleno odrinem v smer Kokrsko sedlo med potjo moker kot miš saj je kaplalo z dreves pa še iz goste megle je pršelo.Pa sklenem prvo do sedla pol pa da vidim kako naprej.

Na sedlu sem kar lepo hitro fajn je šlo kondicija je dobra.Tu pa se odločim da grem kar po regularni poti to je čez Streho.Dolge stene pa opustim saj je bilo kar mastno spolzko pa še gosta megla kaj če slučajno zabluzim GPS tracka pa nimam v telefonu.

Lepo napredujem proti vrhu brez postanka le na trenutke za kak fotografski utrinek.No saj je v megli tudi čar sploh višje ko jo je veter razpihoval in so se začeli odkrivati sosednji vrhovi.Res pa da je bilo hladno sicer pripravljen dodatna oblačila zraven pa vendar ni blo glih za poležavat na travi.

Na vrhu tudi megleno razgledov ni bilo le malo bolj svetlo je postalo tik pred mojim sestopom z vrha kjer sem bil kar dolgo.Sestop po smeri prihoda čeravno sem kukal tudi na severno stran da bi ga mahnil čez Mlinarsko ker vem da je tudi kopno pa kaj bom v megli.Pa sem bil spet prehiter no za kr nekaj časa ker se je začelo razkrivat.

Nižje sklenem da bom šel še na Kalško goro saj imam časa na pretek pa tam bom imel razgled saj je bilo videti kako se kaže vrh.Pa res mi ni žal.Po krajšem postanku na sedlu grem še na Kalško goro do koder imam eno uro kar zahtevne poti a hitro sem gor.Z enkratnim pogledom na Kočno in Grintovec,Skuto in celo Tursko goro ostalo pa je skrivala megla z južne strani kjer se je slišalo brnenje helikopterja.Nameraval sem sestopit čez Kalce a spet sprememba zaradi goste megle saj ta pot ni markirana sploh v tistem delu ni tako sledljiva.Sestop na Kokrsko sedlo in spust proti izhodišču do Žagane peči.Ja res malo se vleče a tak je.Odlično je bilo.

GPS sled opravljene poti

Sledi v formatu .gpx so zgolj pripomoček za orientacijo. Gibljete se na lastno odgovornost.


...pa pot pod noge...


....megleno....


...kot v tropskem deževnem gozdu....


......dolina ostaja za mano....je pa zanimivo tudi če je megleno....


...Cojzova koča-Kokrsko sedlo....


...mogoče pa le bo sonček....


....močerad....


....vrhovi se začnejo odkrivati...


....na Gri.....


....na vrhu sprva megleno potem pa se je pokazal sonček....


....vrh....tik pred mojim sestopom....


....Dolge stene bodo pa enkrat prihodnjič....


.....grem še na Kalško goro....


..."Streha"....


...Kočna pa se noče razkriti...


....na Kalško goro....


.....razgledi se kažejo z poti....


...zahtevna pot....a hitro sem gor....


....sem že na grebenu....


...na Kalški gori....


...od Storžiča do Turske gore....


....ob poti....


...in nekaj počitka vmes....


....Turška lilija....


....sledi še samo spust v dolino na izhodišče....


Pa vsem varen korak v hribih in gorah.