nedelja, 23. junij 2013

Dolina Kamniške Bele:Skok in Velb

Končno je hladno vreme odšlo in je čas za poletje.Sicer bo ta pohodniška sezona bolj klaverna kot prejšnje leto ali pa tudi ne.
Lep dan je napovedan zato na potep v dolino Kamniške Bele.Ker pa baje moje poti niso zanimive vsaj nekaterim tako pravijo ženske,pa klinc jih gleda grem sam.No vsaj na Facebook-u tam je vse skupaj čudno.

Parkiram Pred Belo na začetku doline ob glavni cesti,se pripravim in začnem pohod.Po dolini ob potoku navzgor do slapa Orgljice.

...ob potoku Kamniška Bela...

...slap Orgljice...

Ko si ga ogledam zavijem pred grapo v desno ter jo čez nekaj korakov prečim.Pospravim palice ter se zaženem po strmini navzgor.

...grem preko grape...

...strmo in izpostavljeno...

....cvetje ob poti...

...zelo strmo...

Višje je strmina popustila in hodim po široki lovski poti (glej video spodaj) nad slapom.Večkrat prečim grape .Lepo je hoditi v takšni neokrnjeni naravi,miru,brez drugih pohodnikov.

...neokrnjeno,tiho,mir...

...lepotice ob poti...

...preko grape-utrinek...

Po prečenju zadnje grape in nekaj minut hoje se že znajdem pred naravno znamenitostjo imenovano Velb.Jaz bi rekel bolj "Most" saj je tako mogočno videti.Fotografije ne dajo pravega občutka mogočnosti te "zgradbe".

...naravna znamenitost-Velb...

....

Po ogledu le tega nadaljujem v levo po parih korakih sem pred Skokom.Skalna zapora nad katero se pot nadaljuje čez Šraj pesek na Petkove njive pod Lučkim dedcem na Korošico.

...nekaj razgleda...

...in sem ga našel...

...odpre se še malo več razgleda...

....skok...

Zelo gladke skale brez pravih oprimkov,poznavalci ga ocenjujejo za II.stopnjo plezanja.Jaz sem si ga samo ogledal,preko pa kdaj prihodnjič.

...ni tako "lahek" kot je videti...Sestopim po isti poti do slapa kjer stopim na označeno pot in začnem z drugim delom ture.Več pa v naslednji objavi.

VIDEO-Skok in Velb

V HD glej video v YouTube

Pa vsem varen korak v hribih-gorah.