sreda, 20. julij 2011

Hitra odločitev-Grintovec

Prosti dopustniški dnevi tečejo,napovedano lepo vreme,se odločim za pohod v gore,ker imam namen še osvojit eno lepotico Kamniško-Savinjskih Alp.
Zapeljem se v Kamnik,začuden pogled,vrhovi so v oblakih.Kaj zdaj?
Napovedano je bilo sončno morda z nekaj oblaki.Za osvojitev zadanega cilja bi potreboval lepo vreme cel dan-zaradi dolžine poti.Premišljujem,se obrnem in domov ali poskusit.Se odločim šel bom do Kokrskega sedla in odvisno od situacije potem naprej.
....na to stran lepo na drugi pa......
Na sedlu močan veter,oblaki se vlečejo čez vrhove.Pot na zadani cilj je pa kot sem že omenil zelo dolga in zahtevna,zato ne v megli.Odločitev grem na Grintovec(glej objavo-junij-2010),poznam pot,morda bo cel dan takšno in se megla sploh ne bo dvignila.
Tako se skupaj s še enim pohodnikom poženeva proti vrhu,hodiva po zelo gosti megli,hladno,močni sunki vetra.Nekako malce svetleje postaja,morda se bo pa le razjasnilo.Nekje na sredini Strehe pa se odpre oblaki se ,jih je veter pognal čez.Lepi razgledi na poti vse do vrha in še potem.
Na vrhu se zadržim precej dolgo,ljudi zelo veliko,močni sunki vetra.Poiščem prostor malo nižje od vrha v zavetrju,dobrote iz nahrbtnika.Prav lepo je.
...vrh...
...pa naslednjič....
....od udara strele?....
Počasen spust z vrha proti sedlu.Opazovanje igre meglic,ki so se dvigovale iz dolin.Veter jih je razpihoval in kuštral.Lepi pogledi na ostale vrhove.
....pogled proti Kočni.....
.....Streha pot na vrh....
....cvetje ob poti.....
...še malo do sedla....
Na sedlu posedim na klopci,ponovi se enako kot zjutraj,oblaki zakrijejo vrhove,kar mi je v veliko tolažbo,da se nisem podal na tisto drugo daljšo pot.
Spust v dolino na izhodišče,ni vetra je prav fajn celo malo vroče.
Fotografiram cvetje ob poti,ki ga je kar veliko različnih vrst.Pot lepo urejena tudi precej na novo(stopnice,ni več jeklenice) tako da sedaj lahko pride vsak na Kokrsko sedlo,ki ima le nekaj kondicije(2h,15 min) jaz porabim 1 h,40 min.
...pogled na Tursko goro s poti na Kokrsko sedlo....
....meni osebno najlepša pot in ne preveč zahtevna(kondicijsko)......
....pogled na Gamsov škret (glej objavo)......
....velikanski balvani ob poti.....
V Kamniški Bistrici se še ustavim na kavi,ki mi je kar pasala zaradi dolgega dneva,ki je za mano.
Ostalo je še nekaj vrhov,ki so na seznamu,se še vidimo.Bilo je zelo zelo lepo,čeravno malce "divje"-močan veter.
Video zapis pohoda na Grintovec.
V nedeljo 24.7.2011 13.Tradicionalni gorski tek na Grintovec,začetek ob 9.uri v Kamniški Bistrici.